НАЗК запрошує Лещенка ознайомитися з адмінпротоколом

НАЗК запрошує Лещенка ознайомитися з адмінпротоколом

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції надіслало офіційне запрошення народному депутату Сергію Лещенку прибути на процедуру ознайомлення з адміністративним протоколом, який було складено Нацагентством за результатами проведеної перевірки.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Процедура складання протоколу щодо народного депутата Сергія Лещенка про адміністративне правопорушення відбувалася відповідно до норм чинного законодавства та з дотриманням усіх прав 30 листопада 2016 року. Кодексом України про адміністративні правопорушення не передбачено чітко встановленої форми чи механізму запрошення особи, щодо якої складено протокол, для ознайомлення з ним. На публічну вимогу пана Лещенка Національне агентство з питань запобігання корупції сьогодні, 2 грудня, о 12:00 год. передало офіційне запрошення щодо ознайомлення з матеріалами провадження на ім’я вищезазначеного депутата до Апарату Верховної Ради України",  -  зазначив керівник Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Олександр Писаренко.

У НАЗК зазначають, що з метою здійснення усіх процесуальних заходів, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, уповноважена особа Нацагентства чекає на Лещенка у супроводі його захисника у понеділок, 5 грудня, о 9:00 год.

Як повідомлялося раніше, НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. гривень у новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Будучи на момент придбання неруxомості  народним депутатом, тобто суб’єктом, на якого поширюються вимоги статей  23, 24 Закону України «Про запобігання корупції», Лещенко одержав подарунок,  вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала  1 млн 801 тис. 648 гривень).

У НАЗК також повідомили, що процедуру ознайомлення Лещенка з протоколом про адміністративне правопорушення було розпочато 30 листопада. "Депутат  відмовився ознайомлюватися з матеріалами  без свого адвоката, здійснювати відеофіксацію та не прибув до Національного агентства наступного дня від початку процедури (1 грудня). Свою відсутність він публічно пояснив неотриманням офіційного запрошення прийти на процедуру ознайомлення з протоколом.  Хоча інформація про необхідність таких дій була розміщена о 9:30 на офіційному веб-сайті НАЗК, а також вже протягом години була оприлюднена у більшості електронних  ЗМІ", - зазначили в Нацагентстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-