Глобальний індекс мілітаризації: Україна піднялася на 15 місце

Глобальний індекс мілітаризації: Україна піднялася на 15 місце

Укрінформ
Україна цього року піднялася у Глобальному індексі мілітаризації з 23 на 15 місце.

Про це повідомляє Міжнародний центр конверсії у Бонні, який у четвер презентував Глобальний індекс мілітаризації (GIM), інформує Deutsche Welle.

"Унаслідок анексії Криму Росією та тривалого конфлікту на сході України ситуація з безпекою у Європі змінилася", - зазначається у звіті Центру. Через це спостерігається інтенсивна мілітаризація, особливо у Східній Європі.

Згідно з даними німецьких дослідників, Україна цього року піднялася у Глобальному індексі мілітаризації на 15 місце (із 23 торік). Росія посідає п'яте місце. У першій десятці рейтингу - ще чотири європейські країни (Азербайджан, Вірменія, Греція та Кіпр). Німеччина перебуває на сотому місці із загалом 152 країн.

Найбільш мілітаризованою країною світу залишається Ізраїль. Це пояснюється також високою часткою військовослужбовців у населенні цієї країни. Найбільше у світі витрачають на військові потреби США. При цьому Сполучені Штати перебувають у рейтингу лише на 31 місці. Причиною цього є те, що порівняно з ВВП та кількістю населення військові витрати США не є найбільшими у світі, пояснив автор дослідження Макс Мучлер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-