Українці самі мають стати головним гарантом своєї незалежності - Порошенко

Українці самі мають стати головним гарантом своєї незалежності - Порошенко

Укрінформ
Головним гарантом власної незалежності мають стати самі українці, зберігаючи єдність і непохитність перед сучасними викликами та загрозами.

Про це йдеться у зверненні Президента Петра Порошенка до співвітчизників з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави. 

«Головним гарантом власної незалежності маємо стати ми з вами, дорогі українці, зберігаючи єдність і непохитність перед нинішніми викликами та загрозами», - наголосив Президент.

Він зазначив, що нині цивілізований світ сповна усвідомлює життєву необхідність існування великої європейської держави Україна у її міжнародно визнаних кордонах - як запоруки стабільності і верховенства права у міжнародних відносинах та миру на Європейському континенті.

На переконання Президента, українцям, аби не бути зруйнованими зсередини та поневоленими російським агресором, не можна допускати розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини.

«Водночас ми зобов’язані на усіх рівнях - дипломатичному, військовому, внутрішньополітичному, на рівні кожного громадянина дбати про власну країну, збереження територіальної і духовної цілісності, економічну і гуманітарну безпеку, захист інформаційного простору України», - додав глава держави.

У 25-ту річницю Всеукраїнського референдуму він подякував усім, хто долучився до здобуття, становлення та збереження української державності і незалежності.

«Це був безпрецедентний чин єднання нації, унаслідок якого не залишилося місця жодним сумнівам у прагненні Українського народу жити у власній державі», - заявив Президент, додавши, що саме після референдуму 1 грудня 1991 року незалежну Україну визнали усі суб’єкти міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-