В Україні розкривається лише 8% злочинів проти журналістів

В Україні розкривається лише 8% злочинів проти журналістів

Укрінформ
В Україні розкриття злочинів проти журналістів залишається ще не на належному рівні.

Про це сказав Андрій Жигулін, керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, під час панельної дискусії в Українському кризовому медіацентрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"За статистикою, в цьому році 172 кримінальних провадження було зареєстровано за злочини проти журналістів. Від загальної кількості зареєстрованих кримінальних проваджень - а це майже 1,5 млн - це становить 0,02%. І тут ми говоримо про зменшення статистики і в той же час про те, що журналісти звертаються до правоохоронних органів для свого захисту... На жаль, в той же час маємо іншу статистику. Розкриття злочинів проти журналістів залишається ще не на належному рівні. Лише 8% злочинів розкривається. Але з початку 2016 року до суду вже направлено на 75% кримінальних справ більше, ніж це було в попередні роки", - зазначив Жигулін.

Він запевнив, що зараз жоден виклик з боку журналістів до правоохоронних органів не залишається поза увагою і стан розслідування перебуває на особистому контролі керівництва МВС.

Також Жигулін нагадав, що в Адміністрації Президента України існує рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова. Вона була створена указом Президента на початку цього року. До її складу запросили як самих журналістів, так і представників СБУ, МВС, прокуратури.

Він додав також, що наприкінці жовтня обговорювалося питання захисту журналістів - а саме, що треба зробити, щоб український журналіст, працюючи як в зоні АТО, так і з владою, почував себе безпечним.

"Було проведено переговори з департаментом Ради Європи, і вже на наступний рік, скоріш за все, буде запроваджено спеціальний проект для України щодо захисту журналістів. В даному випадку має бути співпраця як журналістської сфери, так і правоохоронних органів, які мають відгукуватися на цю велику проблему", - сказав Жигулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-