Справа Зварича продовжує

Справа Зварича продовжує "гуляти" – знову скерували до ВАСУ

Укрінформ
Львівський окружний адміністративний суд передав справу скандально відомого судді Ігоря Зварича на розгляд Вищого адміністративного суду України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Львівський окружний адміністративний суд ухвалив передати на розгляд до Вищого адміністративного суду України адміністративну справу за позовом Ігоря Зварича до Верховної Ради України. Ухала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду", – зазначив, оголошуючи вирок, суддя Володимир Сакалош.

Коментуючи це рішення, позивач заявив, що він не прагне повернутись на попередню посаду. Все, що хоче, це визнати постанову Верховної Ради від 2008 року незаконною. Щоб суспільству було зрозуміло, що в грудні 2008 року за вказівкою тодішнього Президента України, керівника Служби безпеки України, генпрокурора України і інших осіб було сфабриковано його справу.

Як зазначив Зварич, суди різних інстанцій перекидають його справу з рук у руки, немов м’ячик. Зокрема, Львівський окружний адміністративний суд свого часу вже передавав справу до Вищого адміністративного суду України. Ухвала була скасована, і справа повернулась на розгляд до цього ж суду. Згодом Окружний адміністративний суд Львова передав справу у чернігівський суд, чернігівський – у Вищий адміністративний суд. Там вона знаходилась майже 1,5 року, після чого знову потрапила до Окружного адміністративного суду Львова. Так справа "гуляє" уже протягом восьми років.

Як повідомлялось, звільнений за законом Савченко колишній суддя Ігор Зварич звернувся до Окружного адміністративного суду Львова з позовом про моральну компенсацію та  поновлення на посаді. Звинувачений у хабарництві в особливо великих розмірах Зварич був засуджений до 10 років позбавлення волі. З них за гратами він провів 7 років, три з яких – у СІЗО.

Під час обшуку в кабінеті та помешканні Зварича були вилучені 1 млн доларів і 2 млн гривень. Суддя пояснив їх наявність  тим, що цими коштами засіяли його кабінет колядники. 17 січня 2016 року з’явилося повідомлення про звільнення Зварича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-