НАЗК просить українців допомогти боротися з корупцією

НАЗК просить українців допомогти боротися з корупцією

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні затвердило План заходів щодо запобігання корупції, зокрема, щодо створення механізму залучення громадськості до формування та моніторингу антикорупційної політики. 

Таке рішення прийнято на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2016 року, повідомляє прес-служба НАЗК.

“Відповідно до Плану, Національне агентство з питань запобігання корупції створить механізм залучення громадськості до формування, реалізації та моніторингу антикорупційної політики. Метою створення такого механізму є формування нетерпимості до будь-яких видів корупційних проявів та мотивація громадян до активної протидії корупції”, - йдеться у повідомленні.

У рамках Плану заходів також буде розроблено Типову антикорупційну програму юридичної особи та Методичні рекомендації щодо запобігання корупції у приватному секторі. НАЗК визначить заходи щодо підвищення ефективності роботи уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції у діяльності державних органів шляхом розроблення методичних рекомендацій, надання роз’яснень, консультаційної допомоги тощо.

При цьому, НАЗК розробило тренінговий навчальний курс для працівників державних органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Такі заходи сприятимуть формуванню єдиної практики застосування норм антикорупційного законодавства посадовими особами вказаних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-