Справа Майдану: суд пішов на перерву

Справа Майдану: суд пішов на перерву

Укрінформ
У Святошинському районному суді Києва, де має відбутися відеодопит екс-президента України Віктора Януковича у справі екс-бійців «Беркута», оголошено перерву на 15 хвилин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд оголошує перерву на 15 хвилин», - сказав суддя Сергій Дячук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко перебуває в залі судових засідань, де розглядається справа розстрілу активістів Майдану.

Як відомо, екс-президент Віктор Янукович виступатиме свідком у справі розстрілів на Майдані. Відповідати на запитання Янукович має із зали райсуду Ростова (РФ).

25 листопада Святошинський районний суд міста Києва прийняв рішення про перенесення засідання у справі про розстріл активістів на Інститутській у лютому 2014 року, під час якого мав відбутися відеодопит екс-президента Віктора Януковича, на 13 годину 28 листопада 2016 року.

Обвинувачених у масових розстрілах п'ятьох колишніх бійців батальйону "Беркут" не доставили в суд через блокування активістами виїзду з Лук'янівського СІЗО. Блокувальники пояснили це тим, що судовий процес може перетворитися на інструмент маніпуляцій, завдяки яким колишні бійці "Беркуту" можуть опинитися на волі.

Фото: Олександр Косарєв/прес-служба Ю.Луценка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-