Суспільним мовленням і Євробаченням замість Аласанії займеться Наливайко

Суспільним мовленням і Євробаченням замість Аласанії займеться Наливайко

Укрінформ
Комісію з перетворення Національної телекомпанії України в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) замість  Зураба Аласанії очолив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Про це на сьогоднішній нараді в Держкомтелерадіо повідомив сам Наливайко.  

«1 листопада Зураб Аласанія добровільно пішов у відставку...  У своїй заяві Зураб наголосив, що він не знає, як в існуючих умовах завершити реформу і підготуватись до проведення “Євробачення”. Ми шукали тимчасового, до створення ПАТ НСТУ, керівника серед заступників.  Але знайти того, хто консолідує менеджмент, сформований Зурабом, не змогли. Будь-яке призначення одного викликало демарші і несприйняття інших… Ми не можемо більше втрачати час на вирішення кадрового питання. Треба брати відповідальність, а не маневрувати…», - пояснив своє рішення голова Держкомтелерадіо.

«Комісію з перетворення НТКУ очолю я (так само як і комісію першого етапу, коли ОДТРК приєднувались до НТКУ). На посаду генерального директора НТКУ призначення не буде. Комісія з 30 вересня виконує функції правління», - повідомив Наливайко.  Він також висловив сподівання, що весь менеджмент залишиться на місцях.

«Обидві медіареформи:повноцінне створення суспільного і реформування друкованих ЗМІ до кінця року мають розпочатись і вони розпочнуться», - запевнив Наливайко.

Голова Держкомтелерадіо зазначив також, що песимістичні настрої керівництва НТКУ щодо проведення Євробачення в Україні вміло використовує російська пропаганда – хітом в російському інформпросторі стала новина «Україна втрачає Євробачення». «Євробачення в Україні буде і ми його гідно проведемо», - пообіцяв Наливайко.

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада Олег Наливайко підписав наказ про звільнення генерального директора НТКУ Зураба Аласанії за згодою сторін.

Зураб Аласанія до сьогодні залишався головою комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ. 

Наразі триває другий етап реформи суспільного мовлення. Другий етап реформування проходить із жовтня 2016-го по січень 2017 року. До 30 листопада заплановано визначити вартість статутного капіталу ПАТ НСТУ. У січні 2017 року має бути зареєстрована юридична особа ПАТ НСТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-