Військові психологи обговорили як розрізнити брехню без поліграфа

Військові психологи обговорили як розрізнити брехню без поліграфа

Укрінформ
У Науково-методичному центрі кадрової політики Міністерства оборони в рамках Другого антикорупційного тижня відбувся науково-практичний семінар «Психологічний аналіз мови та поведінки при проведенні службових розслідувань».

Як повідомляє прес-служба МО, захід було проведено спільно з громадською організацією «Українське бюро психофізіологічних досліджень та безпеки».

Участь у семінарі взяли спеціалісти поліграфа Міністерства оборони України, представники Головного управління розвідки та Центрального управління Військової служби правопорядку у ЗС України, провідні науковці Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, психологи та юристи військових частин.

Семінар мав на меті розглянути психологічний аналіз невербальної комунікації та психологічної оцінки достовірності інформації, яка повідомляється в межах кримінальних і службових розслідувань. Учасники переглянули відеозаписи інтерв'ю реальних розслідувань з метою аналізу стереотипів поведінки причетних та непричетних осіб.

Заступник директора «Українського бюро психофізіологічних досліджень та безпеки» Віталій Шаповалов запропонував учасникам заходу модель оцінки поведінкових маркерів в ході спеціального інтерв’ю згідно з теоретичними та методичними основами сучасних і найбільш ефективних зарубіжних методик.

Захід мав вагому практичну цінність у підвищенні якості проведення службових розслідувань як для спеціалістів поліграфа Міноборони України, так і Військової служби правопорядку, зазначає прес-служба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-