На Сумщині пам'ять жертв Голодомору вшановують біля Меморіалу у селі Піски

На Сумщині пам'ять жертв Голодомору вшановують біля Меморіалу у селі Піски

Укрінформ
На Сумщині біля Меморіалу жертвам Голодомору у селі Піски Буринського району, де протягом 1932-1933 років від голоду вимерли дві третини його населення, відбуваються скорботні заходи в пам'ять про загиблих.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сумщина чи не найбільше постраждала в роки Голодомору. У селі Піски жорстока смерть забрала сотні безневинних душ. У 1930-х роках до Пісківської сільради належало 610 дворів, в яких проживало 2140 осіб. Голодомор 1932-1933 років знищив майже дві третини населення. Згідно з відомостями книги РАГС, лише за сім з половиною місяців 1933 року померло 1185 осіб, переважна більшість з діагнозом «безбілковий набряк», тобто голод», - наголосив  на мітингу-реквіємі голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

В пам'ять про жертв Голодомору біля Меморіалу було проведено панахиду. Після хвилини мовчання учасники мітингу поклали квіти.

Традиційно цього дня у сквері ім. Тараса Шевченка в Сумах зібралися представники громадських організацій, мешканці міста. Зі свічок вони виклали скорботний хрест, як знак пам'яті про померлих і ненароджених внаслідок Голодомору.

Напередодні цієї жалобної дати на Сумщині відбулися тематичні заходи - у навчальних закладах проведено уроки пам'яті, переглянуто документальні фільми, у краєзнавчих музеях та бібліотеках організовано виставки архівних і публіцистичних матеріалів на тему Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-