Справа

Справа "Михайлівського": обшукували "Гулівер" і ще 34 адреси

Укрінформ
В рамках розслідування розкрадання коштів банку "Михайлівський" у Києві правоохоронці провели обшуки у приміщеннях товариств, розміщених в офісному центрі "Гулівер" та ще за 34 адресами.

Про це повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець у Фейсбуці

"Столичні  правоохоронці в рамках розслідування розкрадання коштів банку "Михайлівський" провели обшуки не лише в приміщеннях товариств, розміщених в офісному центрі "Гулівер", а також ще за 34 адресами, зокрема у місцях проживання осіб, пов'язаних з колишніми власниками "Михайлівського", а також в офісах їхніх підприємств", - зазначила вона.

Максимець уточнила, що йдеться про компанії, які, за даними слідства, могли бути задіяні у злочинних схемах розкрадання банківських коштів на суму понад 900 млн гривень шляхом отримання незаконних кредитів.

Під час обшуків вилучено значний об'єм фінансової документації, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі інформації та інші речові докази.

На даний час вирішується питання про призначення судово-технічних та економічних експертиз вилучених доказів.

Як повідомлялося, ТРЦ "Гулівер" був арештований в рамках справи про "Михайлівський". Кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми.

Прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Раніше Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-