Волонтери створюють історичний календар з бійцями АТО

Волонтери створюють історичний календар з бійцями АТО

Укрінформ
Запорізькі волонтери готують до видання історичний календар «З Україною крізь віки», моделями для сторінок якого стали бійці АТО.

Як повідомляє Радіо Свобода, на сторінках календаря військовослужбовці представлятимуть воїнів із різних епох історії України.

«Є кілька демобілізованих, але більшість – чинні військовослужбовці. Багато вимог було до учасників. Перш за все, вони повинні бути гідним і мати ту чоловічу звитягу, що ми хотіли показати. Ми зверталися до командирів частин. Всі, хто перебувають там, для нас герої, але ми хотіли вибрати особливих хлопців. Командири частин підтверджували, що вони справді гідні», – розповіла ініціатор проекту, волонтер Олена Ярошенко.

Фотозйомки пройшли у Львові та Запоріжжі.

«Календар буде наполовину львівський, бо нам вирішили допомогти і взяти участь у проекті. Львівська сторона надала нам і костюми, і зброю, і бійців для зйомки, тому ми вирішили зробити календар спільним. Звідти хлопці: і «вісімдесятка», і «Правий сектор», і «Карпатська Січ», і «Дніпро-1»; навіть капелана запросили на зйомку, бо священики завжди були в армії», – додала Олена Ярошенко.

Нині волонтери шукають спонсорів, які б допомогли з масовим тиражуванням календаря. Торік видання альманаху, героями якого стали бійці АТО та запорізькі волонтери в традиційному українському вбранні, профінансувала Запорізька облдержадміністрація, зазначає видання

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-