Захист екс-беркутівців заявляє про порушення прав їхніх підзахисних

Захист екс-беркутівців заявляє про порушення прав їхніх підзахисних

Укрінформ
Захист екс-беркутівців вважає, що недоправлення їхніх підзахисних до зали суду порушує права останніх, і в залі суду вручив стороні обвинувачення заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Про це заявив адвокат екс-беркутівців Стефан Решко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішній інцидент, на нашу думку, напряму зачіпає інтереси наших клієнтів і порушує їхнє право на захист. Ці дії кваліфікуються як такі, що підлягають кримінальному покаранню. У зв'язку з цим я публічно вручаю заяву про вчинення кримінального правопорушення представникам державного обвинувачення", - сказав Решко.

Він також озвучив вимогу протягом доби внести відомості про інцидент до Єдиного реєстру державних розслідувань, "так, як це передбачено статтею 214, без внесення в канцелярію".

"У понеділок ми чекаємо на виписку з державного реєстру", - заявив Решко.

Як повідомляв Укрінформ, Святошинський районний суд міста Київ ухвалив рішення щодо перенесення засідання у справі про розстріл активістів на Інститутській у лютому 2014 року, під час якого мав відбутися відеодопит колишнього президента Віктора Януковича, на 13 годину 28 листопада 2016 року.

Обвинувачених у масових розстрілах п'ятьох екс-бійців батальйону "Беркут" не доправили до суду через блокування активістами виїзду з Лук'янівського СІЗО. Блокувальники пояснюють це тим, що судовий процес може перетворитися на інструмент маніпуляцій, завдяки яким екс-беркутівці можуть опинитися на волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-