"Диверсантами" РФ "призначає" тих, кого не змогла завербувати - СБУ

Укрінформ
У СБУ не виключають, що затримання громадян України, про які доповідає російська спецслужба, насправді є просто невдалою спробою вербування наших співвітчизників.

Про це керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук сказав на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Служба не виключає, що ті затримання, про які рапортує російська спецслужба, - насправді це просто невдалі спроби вербування громадян України. І для того, щоб показати свою начебто силу, російські спецслужби реалізують ті погрози, які вони висловлюють нашим громадянам під час відвідування АР Крим», - сказав Ткачук.

За його словами, аналіз розвідувальних спрямувань московських спецслужб, які нейтралізувала українська контррозвідка, дають підстави говорити, що у першу чергу російські спецслужби цікавить інформація про чисельний склад військових частин України, їх озброєння, місця дислокації, директиви та бойові розпорядження щодо застосування сил АТО, результати та подробиці заходів мобілізації, а також деталі військової та військово-технічної допомоги ЗСУ з боку окремих країн НАТО.

Ткачук наголосив, що більшість військових моряків залишилися вірними присязі та добровільно повідомили своєму керівництву та СБУ про спроби вербування. Однак двох військовослужбовців ВМС засуджено в Україні до 12 років ув'язнення за державну зраду.

Загалом у рамках спецоперації зареєстровано понад 30 кримінальних проваджень, додав він.

Фото: corr-icps.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-