У 25 підприємств із переробки небезпечних відходів забрали ліцензії

У 25 підприємств із переробки небезпечних відходів забрали ліцензії

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів за результатами перевірки анулювало ліцензії 25 підприємств, які працюють у сфері переробки небезпечних відходів.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, інформує Урядовий портал.

«25 підприємствам ми анулювали ліцензії. Ще 10 отримали рішення про усунення виявлених порушень. Цього мало для загальних висновків, але тренд уже очевидний», - зазначив Семерак, уточнивши, що на відповідність заявленої матеріально-технічної бази та переліку документів ліцензійним умовам, ухваленим 13 липня поточного року, було перевірено 35 із 294 підприємств, які працюють у цій сфері.

Він розповів, що до цього часу ринок утилізації та переробки небезпечних відходів був нерегульований: «Це був штучно закритий ринок з багатомільярдним обігом, на якому ми взялися наводити порядок. За підрахунками експертів, обсяг ринку може досягати 10 млрд гривень».

За словами міністра, 23 листопада відбудеться засідання Апеляційної комісії Державної регуляторної служби, де кілька компаній, позбавлених ліцензій, спробують оскаржити ці рішення, і він має намір бути присутнім на ньому.

Семерак нагадав, що нещодавно уряд ухвалив постанову, спрямовану на дерегуляцію умов для ведення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами, з чіткими механізмами, прописаними в директивах ЄС.

«Про спрощення умов для ведення бізнесу у сфері поводження з небезпечними відходами можна буде говорити по завершенню перевірок усіх ліцензіатів. На ринку мають залишаться лише підприємства з відповідною якісною матеріально-технічною базою, яка справді дозволяє переробляти та утилізувати небезпечні речовини як для людей, так і довкілля», - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-