Майдан, Крим та Донбас будуть розглядатися в Гаазі окремо - Горбатюк

Майдан, Крим та Донбас будуть розглядатися в Гаазі окремо - Горбатюк

Укрінформ
Генеральна прокуратура України передасть у Міжнародний кримінальний суд додаткові документи щодо Майдану протягом 2-3 місяців.

Про це в коментарі "112 Україна" повідомив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Я можу відповісти тільки за матеріали, що стосуються подій на Майдані. Це протягом двох, максимум трьох місяців ми плануємо передати додаткові матеріали", - повідомив Горбатюк.

Він також зазначив, що матеріали щодо Майдану, Криму та Донбасу будуть розглядатися окремо і рішення за ними будуть ухвалюватися окремо.

"Поки вони будуть розглядатися окремо, оскільки було два подання ВР, звернення до МКС, щоб поширити юрисдикцію спочатку на розгляд подій на Майдані, потім на анексію Криму і Донбас. Хоча вони спочатку будуть розглядатися окремо, але генпрокурор виносив можливий взаємозв'язок між цими подіями. Представники МКС погодилися, що така версія має право на життя, але треба, щоб було достатньо доказів, які підтверджують, що ці події пов'язані. Вони не виключають таку можливість, але зараз рішення щодо них будуть виноситися окремо", - зазначив Горбатюк.

Раніше він повідомляв, що МКС чекає від ГПУ додаткових матеріалів щодо Майдану, Криму і Донбасу.

Як повідомлялося, 22 листопада в Гаазі відбулося засідання Асамблеї держав-учасників Міжнародного кримінального суду, на якому було розглянуто українське питання.

Делегація ГПУ зазначила зв'язок злочинів, скоєних на Майдані, в Криму та на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-