Справа екс-офіцера ФСБ: організатора викрадення арештували на два місяці

Справа екс-офіцера ФСБ: організатора викрадення арештували на два місяці

Укрінформ
За клопотанням прокуратури міста Києва Голосіївський райсуд столиці обрав запобіжні заходи екс-депутату Харківської облради та двом його спільникам, які організовували викрадення та переміщення на територію Росії колишнього працівника ФСБ Іллі Богданова.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

"Екс-депутату, як організатору злочину, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України. Двом співучасникам злочину, які мали таємно перевезти Богданова через українсько-російський кордон, судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту. Зловмисникам інкримінують ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України", - сказано в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення цих злочинів.

Як повідомлялося, 18 листопада керівник СБУ Василь Грицак заявив, що українські правоохоронці попередили викрадення та вбивство Богданова злочинним угрупуванням, керованим із Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-