Поліція відкрила справу через погром у Києві - Геращенко

Поліція відкрила справу через погром у Києві - Геращенко

Укрінформ
У справі щодо погромів будівлі в центрі Києві у понеділок, 21 листопада розпочато кримінальне провадження за статтею "Хуліганство", проте затриманих немає. Наразі встановлюються особи, причетні до події.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів народний депутат від фракції "Народний фронт", секретар Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко.

"Це - звичайне хуліганство. Із цього приводу розпочато кримінальне провадження й винні будуть притягнуті до відповідальності. Нічого подібного з цінностями Революції Гідності, за які люди виходили три роки тому, погром салону краси не має", - зазначив він.

За його словами, затриманих за цим фактом поки немає, проте на основі відеозаписів встановлюються особи причетних.

Парламентарій зауважив, що провадження розпочато за статтею "Хуліганство", винні можуть понести покарання у вигляді штрафу чи відбуття умовного строку.

Разом з тим, на запитання, чи була дана акція з погрому будівель спеціально організованою як провокація саме під час святкування Дня Гідності і Свободи й чому звучало ім'я Віктора Медведчука, Геращенко відповів: "Служба безпеки вивчає подібного роду питання, але поки результату цього немає".

Як повідомляв Укрінформ, увечері 21 листопада частина учасників віча на Майдані Незалежності дісталася до вул. Великої Васильківської та почала трощити скло однієї з будівель. Протестувальники побили вікна в офісі об'єднання "Український вибір", що належить Віктору Медведчуку, кумові президента РФ Володимира Путіна, та салону краси. Останній також розташовується за цією адресою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-