Луценко полетів до Гааги

Луценко полетів до Гааги

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вилетів до Гааги для проведення перемовин з представниками МКС щодо можливості розгляду злочинів, вчинених проти Євромайдану.

Про це прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган пише у Твіттері

"Луценко. Курс на Гаагу, переговори із представниками МКС щодо можливості розгляду злочинів, вчинених проти учасників Революції Гідності", - пише вона.

У Гаазі 16 листопада розпочалась 15 сесія країн-членів Міжнародного кримінального суду. Робота асамблеї, яка є виконавчим та юридичним органом Міжнародного кримінального суду (МКС), триватиме по 24 листопада. У ній візьмуть участь представники країн, які ратифікували Римський статут - установчий документ, що регулює роботу МКС.

Нагадаємо, Росія відмовилася від участі в Римському статуті Міжнародного кримінального суду. 16 листопада цього року Президент РФ Володимир Путін підписав відповідне розпорядження. Росія підписала Римський статут у 2000 році, проте не ратифікувала.

В Європейському Союзі висловили жаль у зв'язку з рішенням Росії не бути стороною Римського статуту, яким був заснований Міжнародний кримінальний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-