Богомолець: необхідно провести реформу судмедекспертизи

Богомолець: необхідно провести реформу судмедекспертизи

Укрінформ
У 2017 році необхідно провести реформу судмедекспертизи, її потрібно централізувати.

Про це заявила радник Президента України з гуманітарних питань, народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець під час круглого столу "Обіцянки Євромайдану", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз іде процес децентралізації. Децентралізація - це супер, але є речі, які мають бути централізованими. Я буду наполягати, аби в наступному році, наприклад, була проведена реформа судмедекспертизи, яка на сьогоднішній день повністю децентралізована. Судмедексперт - це той, хто ставить причину смерті, тому в Україні "немає" лікарських помилок, тому що цехове побратимство не дає можливість судмедексперту, який отримує зарплату від головного лікаря, сказати правду. Тому ця частина відновлення справедливості має бути централізована і отримати пряму вертикаль під Міністерством охорони здоров’я", - сказала Богомолець.

За її словами, наразі вдалося прийняти безпрецедентний закон про передачу грошей від МОЗу міжнародним організаціям. "Нам це вдалося. Чи я на 100% задоволена? Ні, тому що і там хтось проліз. Але чи в такому самому обсязі? Ні, значно менше", - зауважила вона.

Богомолець також висловила переконання, що ідеальних інструментів для реформування країни не існує, але все ж результати після Революції Гідності є.

"Моя найважливіша обіцянка і те, що мене рухало у владу - це відсторонити владу від грошей, тобто тих людей, які мають гроші відсторонити від влади і дати їм можливість заробляти і сплачувати податки. Саме тому, аби донести цей меседж, я пішла після Майдану на вибори президента. Більше ніяких мотивацій у мене не було", - наголосила вона.

У свою чергу, завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики АПУ Володимир Горковенко також висловив переконання, що реформи відбуваються і зрушення у країні уже помітні. Однак, покарання винних - це одна із ключових обіцянок Майдану, яку наразі не виконано.

"Дай Бог, аби ці депутати пройшли випробування часом і довели, що щось можуть змінити", - резюмував Горковенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-