Україна та Молдова підписали Протокол про співробітництво у сфері освіти до 2020 року

Україна та Молдова підписали Протокол про співробітництво у сфері освіти до 2020 року

Фото
Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин та міністр освіти Республіки Молдова Коріна Фусу підписали в Кишиневі Протокол про співробітництво у сфері освіти на період до 2020 року.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Підписання Протоколу дасть новий імпульс двосторонній взаємодії у сфері освіти. На жаль, сьогодні Україна проходить через важкі випробування, але переконаний, що в найближчому майбутньому ми більш детально обговоримо питання поглиблення нашої взаємодії в сфері науки, досліджень та освіти. Ми повинні підтримувати молоде покоління і співпрацювати, так як нам є чому вчитися один у одного», - підкреслив Іван Гнатишин.

Глава Міністерства освіти Молдови, у свою чергу, зазначила, що з урахуванням демократичних перетворень у наших державах, спільного європейського вектора розвитку Молдови та України, взаємний обмін студентами, організація курсів підвищення кваліфікації покликані сприяти зміцненню взаємних зв'язків у сфері освіти і науки.

Протоколом передбачено виділення обома сторонами квот для навчання випускників молдавських і українських загальноосвітніх шкіл у вищих навчальних закладах України і Молдови, проведення в обох країнах курсів підвищення кваліфікації для викладачів української та молдавської (румунської) мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-