Держрегслужба погодила проект наказу МОЗ щодо спрощення реєстрації ліків

Держрегслужба погодила проект наказу МОЗ щодо спрощення реєстрації ліків

Укрінформ
Державна регуляторна служба погодила проект наказу Міністерства охорони здоров’я України, яким впроваджується нова - спрощена - реєстрація ліків у країні.

Про це інформує у п'ятницю Урядовий портал.

"Проектом наказу Міністерства охорони здоров’я України затверджується порядок розгляду матеріалів на лікарські засоби при подачі їх на державну реєстрацію. Документ розроблено на виконання постанови уряду № 558 від 8 серпня 2016 року. Наразі проект наказу МОЗ має пройти реєстрацію в Мін’юсті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, новими правилами передбачено спрощення реєстрації в Україні ліків, які вже пройшли відповідну процедуру перевірки та зареєстровані компетентними органами Сполучених Штатів Америки, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади. Також це стосується лікарських засобів, що за централізованою процедурою зареєстровані компетентним органом Європейського Союзу. Термін ухвалення рішення про реєстрацію лікарського засобу або про відмову в такій реєстрації скорочується до 10 днів.

Впровадження спрощеної процедури реєстрації іноземних ліків дасть змогу українцям отримати більш широкий спектр якісних ліків та знизити ціну на них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-