Профспілки перенесли акцію протесту через

Профспілки перенесли акцію протесту через "маневри влади"

Відео
Укрінформ
Всеукраїнську акцію протесту профспілок, заплановану на 17 листопада, у формі пікетування Верховної Ради перенесено на період розгляду держбюджету у парламенті.

Про це заявив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у своєму зверненні до членів профспілок, повідомляє сайт ФПУ.

"Ще у вересні цього року з метою посилення соціального захисту людей президією ФПУ було прийнято рішення про проведення всеукраїнської акції профспілок 17 листопада в день розгляду парламентом Державного бюджету України на 2017 рік. Однак влада маневрує. Нам стало відомо, що влада переносить розгляд держбюджету на початок грудня. Порадившись із керівниками членських організацій, ми прийняли колегіальне рішення про перенесення акції на період розгляду бюджету у Верховній Раді", - заявив голова ФПУ.

При цьому він підкреслив, що профспілки не відступають від своїх цілей та вимог, які були висунуті уряду та парламенту. "І будемо всіма доступними засобами, у мирний спосіб, домагатися виконання поставлених спілчанами наказів", - зазначив він. 

Осовий заявив про необхідність проведення невідкладної тристоронньої зустрічі з Прем'єр-міністром, Головою Верховної Ради України та керівниками парламентських фракцій і груп, "після чого профспілки визначатимуть свої подальші дії з обстоювання прав і інтересів працівників".

"Приймаючи дане рішення про перенесення дати проведення акції, ми також взяли до уваги нагнітання окремими громадськими організаціями та політичними силами ситуації в країні, з метою її дестабілізації, а також попередження правоохоронних органів про загрозу здоров'ю та життю учасників масових заходів", - заявив голова ФПУ.

Він також підкреслив, що Федерація профспілок "не має жодного відношення до цих планів, не запрошувала до участі в акції жодної політичної сили, і не висуває політичних вимог". "ФПУ не допустить, щоб справедливі соціально-економічні вимоги трудящих стали розмінною монетою у грі політичних сил", - наголосив Осовий. 

Окремо голова Федерації профспілок України нагадав, що уряд сприйняв пропозицію ФПУ і подав до Верховної Ради законопроекти, спрямовані на відновлення соціальної справедливості, зокрема, про підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

"Передбачається також підвищення середньої зарплати для 4 млн працівників бюджетної сфери до 50%. Найближчим часом сторони Генугоди визначать розмір тарифної ставки для працівників виробничої сфери, що дасть старт для підвищення їм зарплати", - зазначив Осовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-