ГПУ підготувала підозру Януковичу в справі викрадення Драбинка

ГПУ підготувала підозру Януковичу в справі викрадення Драбинка

Укрінформ
Генпрокуратура підготувала повідомлення про підозру екс-президенту Віктору Януковичу за вказівку щодо обмеження волі Олександра Драбинка.

Про це під час засідання регламентного комітету повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинною організацією, Генпрокуратури підготовлена до вручення підозра екс-президенту України Віктору Федоровичу Януковичу у вчиненні цього злочину", - сказав він.

Як запевнив генпрокурор, у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до вчинення вказаного кримінального правопорушення Януковича В.Ф. за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), у зв'язку з чим 16 листопада 2016 року у провадженні складено повідомлення про підозру останньому та на даний час вживаються заходи щодо її належного вручення.

Луценко додав, що Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (Віктором Януковичем, Віталієм Захарченком, Вадимом Новинським та Валерієм Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, а саме архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-