Правоохоронці викрили канал незаконної легалізації іноземців в Україні

Правоохоронці викрили канал незаконної легалізації іноземців в Україні

Укрінформ
Працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спільно з представниками Хмельницького відділення Малиновського відділу поліції, прокуратури та СБУ, було викрито та знешкоджено канал незаконної легалізації іноземців на території України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

«Злочинну схему організували 30-річна іноземка та службові особи одного з медичних закладів м. Одеси - два лікаря та акушер. Встановлено, що медпрацівники за грошову винагороду видавали жінкам фіктивні довідки про вагітність, що ставали підставою для реєстрації фіктивних шлюбів із іноземцями та подальшої їх легалізації на території України. Клієнтами зловмисників ставали, в основному, вихідці з країн міграційного ризику. Усього правоохоронці виявили понад 60 фактів використання підроблених довідок», - йдеться у повідомленні.

З метою виявлення всього ланцюга злочинної діяльності розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Особам, причетним до вчинення вказаних злочинів, повідомлено про підозру по 28 фактам.

Здійснюються подальші оперативно-розшукові заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-