Гриневич каже, що скандальне опитування

Гриневич каже, що скандальне опитування "спливло" через технічну помилку

Укрінформ
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич пояснила лист МОН щодо опитування підлітків технічним прорахунком працівника міністерства.

Про це міністр освіти та науки написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Топ тема сьогоднішнього дня у Фейсбуку - лист МОН щодо опитування підлітків. Міністерство цим питанням займалося ще 2 тижні тому, а третього листопада ми вже відкликали свій лист і навіть оголосили догану. Посадовець, не розібравшись в деталях, продублював лист, що МОН розіслало ще минулого року. Це реальна проблема, враховуючи, що це вже третій технічний прорахунок за останні півтора місяці", - написала Гриневич.

Міністр зазначила, що велика кількість паперової роботи відбивається на якості діяльності не тільки шкіл, а й міністерства. В зв'язку з чим МОН зараз намагається провести дебюрократизацію у сфері освіти, зокрема,у міністерстві планують скоротити кількість листів до управлінь освіти та шкіл.

Як відомо, 13 листопада українська письменниця Лариса Ніцой опублікувала на своїй сторінці у Facebook примірники анкет опитування школярів 7-11 класів російською мовою, в яких, за твердженням письменниці, питання та варіанти відповідей на них були складені таким чином, що нав’язували дітям думку, нібито Україна може бути поділена на окремі країни.

В свою чергу міністерство спростувало проведення такого опитування серед школярів, заявивши, що відкликало лист з рекомендацією проведення анкетування ще 3 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-