Порошенко квапить Раду із законом про втрачені вклади

Порошенко квапить Раду із законом про втрачені вклади

Укрінформ
Представник Президента у парламенті Артур Герасимов попросив Голову Верховної Ради розглянути у вівторок проект змін до деяких законів щодо відшкодування фізичним особам шкоди, завданої зловживанням у сфері банківських та інших фінансових послуг (реєстраційний номер 5390), який вніс на розгляд ВР Президент Петро Порошенко.

Про це Герасимов заявив у понеділок, інформує прес-служба БПП.

«Законопроект 5390 спрямований на захист фізичних осіб, які були ошукані через сумнівні схеми власників деяких банків. На сьогодні ошукано близько 14 тисяч осіб. Середній розмір вкладів від 5 до 10 тисяч гривень. Законопроект про захист ошуканих вкладників – це результат особистої зустрічі Президента України з цими вкладниками. Головні завдання законопроекту – не допустити обману громадян нечесними власниками банків, а також вирішує питання щодо відшкодування втрачених коштів», – заявив Герасимов.

Представник Президента України наголосив на необхідності невідкладного розгляду проекту закону 5390 та ухвалення його у вівторок, 15 листопада.

«Проект закону 5390 потребує невідкладного розгляду у вівторок, тому я прошу Голову Верховної Ради включити його до порядку денного та невідкладно розглянути в профільному комітеті», – заявив народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вкладників банку «Михайлівський» заявив, що вніс до Верховної Ради проект закону щодо захисту ошуканих вкладників банків.

НБУ повідомив про рішення щодо віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних за проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб 23 травня 2016 року. За інформацією НБУ, банк був проблемним з 23 грудня 2015 року і вів роботу з НБУ щодо врегулювання ситуації.

20 травня голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко залишив посаду. Цього ж дня банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних та провів низку сумнівних операцій за вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Згодом власник банку Віктор Поліщук, якому також належить мережа магазинів побутової техніки "Ельдорадо", повідомив, що за кілька днів до визнання банку "Михайлівський" неспроможним, продав свою частку в капіталі банку групі інвесторів - фізичних осіб.

Банк "Михайлівський" працював на ринку України з 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-