В Україні працевлаштовані понад три тисячі незрячих

В Україні працевлаштовані понад три тисячі незрячих

Укрінформ
В Україні працевлаштовано понад три тисячі незрячих.

Про це повідомив заступник голови центрального правління Українського товариства сліпих Михайло Новосецький під час прес-конференції в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"Сьогодні в Україні працює приблизно сім тисяч людей з інвалідністю. З них три тисячі "з хвостиком" людей, які є в "Українському товаристві сліпих", - сказав Новосецький.

Водночас він наголосив на необхідності внесення змін у відповідну постанову Кабміну, які б давали можливість фінансової підтримки підприємств, які беруть на роботу людей з інвалідністю. Зокрема, нині підприємствам дуже складно зібрати документи, які дають можливість отримати підтримку від Фонду соцзахисту інвалідів.

"Просто зібрати такий пакет документів вкрай важко. Наприклад, якщо працює на підприємстві 80 інвалідів, то для отримання фіндопомоги від Фонду соцзахисту інвалідів потрібно зібрати у всіх інвалідів індивідуальні програми реабілітації. І це все для того, щоб  можна було додатково відкрити одне чи два робочі місця для інвалідів. Така процедура інколи є нездоланним бар'єром", - наголосив представник УТоС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-