Зубко планує, що  об'єднаних територіальних громад буде півтори тисячі

Зубко планує, що об'єднаних територіальних громад буде півтори тисячі

Укрінформ
Наступний, 2017 рік, повинен стати ключовим у процесі створення об'єднаних територіальних громад.

Про це на брифінгу сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По перспективних планах, те, що ми бачимо, об'єднаних територіальних громад може бути півтори тисячі. 2017 рік повинен бути ключовим", - сказав Зубко.

Він зазначив, що на сьогодні приймається законодавча база, що дасть змогу не тільки створювати громади, а й об'єднуватися вже створеним громадам. Крім того, на його думку, потрібно рухатися до змін до Конституції в частині децентралізації.

"Потрібна інша функціональна якість управління. Нам потрібно на рівні районів областей створювати виконкоми, передавати на місцеве самоврядування повноваження, вводити систему префектів, які повинні здійснювати нагляд за законністю. Це практично зробить реформу децентралізації", - сказав Зубко.

 За його словами, участь у формуванні об'єднаних територіальних громад бере близько 75% громадян України.

Віце-прем'єр-міністр нагадав, що створення об'єднаних територіальних громад триває вже другий рік поспіль. Вже створено 159 громад. Після 1 січня 2017 року їх кількість становитиме 368.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-