Семерак вдячний за міжнародну підтримку боротьби зі сміттєвим колапсом

Семерак вдячний за міжнародну підтримку боротьби зі сміттєвим колапсом

Укрінформ
Міжнародні експерти, зокрема фахівці з Німеччини, підтримують Україну у бажанні швидко отримати дорожню карту з подолання сміттєвого колапсу.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час зустрічі з новопризначеним послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

«Хотів би відзначити роботу всіх міжнародних експертів, з якими ми працюємо над Стратегією поводження з відходами і яку запропонувало створити саме Мінекології. Вони підтримують наше бажання якомога швидше отримати дорожню карту з подолання сміттєвого колапсу», - зазначив міністр. Він подякував німецькій стороні за активну участь експертів з Німеччини у створенні Національної стратегії поводження з відходами.

У прес-службі також зазначили, що Міністерство екології та природних ресурсів України та Федеральне міністерство довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів ФРН (BMUB) провели ряд робочих зустрічей щодо подальшого співробітництва та запровадження матеріально-технічної допомоги з боку німецького уряду. На цьому етапі уряд Німеччини реалізує в Україні кілька проектів, які стосуються природоохоронної сфери та збереження клімату.

«Питання зміни клімату для нас є пріоритетом у політиці. Одним з інструментів Паризької кліматичної угоди є двосторонні консультації. Для країн це - взаємовигідний інструмент, якого не було раніше. Ми вже звернулися до Федерального міністерства екології, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Німеччини з чіткими пропозиціями щодо можливої співпраці», - сказав Семерак.

За його словами, для українського уряду одним з важливих питань є гармонізація українського законодавства з нормами європейського права та якісна реалізація реформ, зокрема у природоохоронній сфері.

«Наше міністерство зорієнтоване на європейську модель роботи природоохоронних відомств. Ми працюємо над реформуванням Державної екологічної інспекції, Державної служби геології та надр, а також винесли на громадське обговорення Національну стратегію поводження з відходами, яка є однією з вимог Угоди про асоціацію України з ЄС», - розповів міністр.

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель високо оцінив роботу Мінекології у євроінтеграційному напрямку, зокрема, у питанні гармонізації вітчизняного законодавства з нормами законодавства ЄС та запровадження відповідних директив і висловив сподівання, що Україні вдасться реалізувати заплановані реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-