Уряд планує наступного року змінити якість профтехосвіти

Уряд планує наступного року змінити якість профтехосвіти

Укрінформ
Серед планів уряду на наступний рік - зміна системи професійно-технічної освіти країни, що дозволить підвищити якість підготовки фахівців та дасть поштовх розвитку економіки.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами у Херсонській державній морській академії, повідомляє Урядовий портал.

"Для нас дуже важливо змінити якість системи освіти, особливо професійно-технічної освіти. Висококваліфіковані кадри, які сьогодні потрібні економіці країни, мають бути підготовлені на високому рівні. Але для цього потрібно перезавантажити і програми підготовки, і обладнання, на якому готують молодих людей, які йдуть працювати в реальний сектор економіки", - заявив Гройсман.

За його словами, бази навчання та технології вітчизняної професійно-технічної освіти застаріли.

"Для нас дуже важливо у наступному році відродити освіту, зробити технічну модернізацію вузів, зробити так, щоб кожен, хто прийшов до навчання, отримав свої знання, необхідні навички, прийшов працювати  і створював економічне зростання", - заявив він.

Прем'єр наголосив, що потрібно відновити економічне зростання країни, а все, що буде отримано від цього зростання, інвестувати у якість життя людей та створення якісного комфортного середовища для людей.

Для того, щоб забезпечити економічне зростання, потрібні сучасні знання, які дозволять Україні бути конкурентною, зазначив Гройсман.

Україна має стати потужним виробником у багатьох секторах, у яких є сьогодні потенційні можливості, зокрема в аграрній, ІТ, фармацевтичній сферах, легкій промисловості, машинобудуванні, для того, щоб перестати бути сировинним придатком економік інших країн.

"Наше завдання полягає в тому, щоби вирвати з постійних проблем нашу державу і врешті-решт поставити її на правильний курс розвитку...Ключову роль у нашій країні має відіграти молодь - освічена, молодь, яка має мотивацію і може бути успішною", - підкреслив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-