Справа екс-беркутівців: суд узяв перерву до 15 листопада

Справа екс-беркутівців: суд узяв перерву до 15 листопада

Укрінформ
Святошинський районний суд міста Києва допитав чергового потерпілого та оголосив перерву до 15 листопада у розгляді кримінального провадження щодо п’ятьох колишніх бійців "Беркута".

Про це у четвер під час судового засідання заявив суддя Сергій Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми завершили допит потерпілого... Суд оголошує перерву до 15 листопада 2016 року", – сказав він, додавши, що початок судового засідання запланований на 11:30.

Дідик нагадав, що 15 листопада відбудеться окреме судове засідання щодо ухвалення рішення за клопотаннями сторін судового процесу про призначення комплексної балістичної експертизи.

У ході судового засідання у четвер було допитано потерпілого Павла Онуфрієва, який отримав вогнепальне поранення зранку 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. 21-річний хмельничанин отримав розривне вогнепальне поранення правої гомілки. Він пройшов тривале лікування у Польщі, де йому було зроблено більше 10 операцій. Польським лікарям вдалося зберегти ногу українцю. Після усіх хірургічних втручань Онуфрієв втратив 15 сантиметрів кістки, яку потім лікарі частково регенерували. Зараз, за словами потерпілого, його права нога на 5 сантиметрів коротша за ліву і нижче коліна залишається недієздатною. Онуфрієв пересувається за допомогою милиць. 

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх бійців "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім "беркутівцям" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини за жодним пунктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-