Парубій назвав мову складовою нацбезпеки і фундаментом державності

Парубій назвав мову складовою нацбезпеки і фундаментом державності

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує на важливості збереження і поширення української мови, оскільки вона є складовою національної безпеки та основою української незалежності.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, вітаючи українських громадян із Днем української мови та писемності. 

"Сьогодні відзначаємо День української мови та писемності. Без перебільшення українська мова – складова нашої національної безпеки, основа української незалежності. Маємо берегти і поширювати нашу мову - фундамент державності", - наголосив Парубій.

Він зауважив, що російський агресор, який тимчасово окупував Крим та частину Донбасу, прийшов туди під гаслами захисту російськомовного населення. У Росії знищують українські школи і українські храми, які є осередками збереження української мови. У Москві знищують єдиний український культурний центр і єдину українську бібліотеку.

Така ситуація в нашій історії повторюється не вперше, підкреслив спікер парламенту, оскільки протягом чотирьохсот років московський окупант 134 рази вводив заборону на використання української мови. 

"Однак попри ці заборони українська мова збереглася та живе, адже це генетичний код нації, який українці чують від перших днів свого життя у материнських колискових, у дідових оповідях, у казках бабусі, у науці батька. Переконаний, що наша мова – вічна, як і Україна", - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-