Нацрада ще раз перевірить радіо

Нацрада ще раз перевірить радіо "Шансон" - через пісню про російський флот

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Шансон" у зв'язку з трансляцією пісні про морський флот РФ.

Про це інформує прес-служба Нацради.

"Провівши моніторинг програм ТОВ "Телерадіокомпанії "Шансон", м. Київ, регуляторний орган виявив ознаки порушення абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", і на засіданні 8 листопада цьому  мовнику було призначено позапланову перевірку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ефірі радіостанції 2 листопада цього року о 19:22 транслювався музичний твір Дениса Майданова "Тихий океан", у якому є такі рядки: "Недели похода - такая работа есть Родине верно служить. Наш пеленг не пуст - боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не те на гражданке, там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин - Российский Военный Морфлот!".

"Національна рада вбачає в наведеній цитаті популяризацію і пропаганду військово-морських сил держави-агресора, тому для з’ясування всіх обставин та відповідно до передбаченого законом порядку здійснення контролю мовлення телерадіоорганізацій проведе позапланову перевірку. За її результатами буде ухвалено відповідне рішення", - повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, Нацрада вже призначала позапланову перевірку цього мовника у серпні 2016 року через подібні причини. Тоді в ефірі було зафіксовано пісню Аріни Крамер "Сегодня все спокойно" ("Спецназ") з такими словами: "Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…".

"Цю перевірку вже проведено. Як зазначив голова Національної ради Юрій Артеменко, є сенс об’єднати ці питання та розглянути результати цих двох перевірок "Шансона" разом", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-