Марафон морпіхів: представництво НАТО нагородило воїнів АТО пам’ятними медалями

Марафон морпіхів: представництво НАТО нагородило воїнів АТО пам’ятними медалями

Фото
Укрінформ
Представництво НАТО в Україні привітало воїнів АТО, які брали участь у 41-у Марафоні Морської піхоти в США наприкінці жовтня цього року, і нагородило їх пам’ятними медалями.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков, вітаючи українських воїнів, підкреслив, що вони є прикладом для сотень і тисяч інших українських бійців, що отримали серйозні поранення на фронті і яким тепер доводиться долати чимало труднощів.

Він нагадав, що витрати на приїзд українців до США та їх участь у марафоні серед інших взяв на себе трастовий фонд НАТО з реабілітації поранених за активної участі Посольства України в США та волонтерських організацій.

"Цей трастовий фонд НАТО спрямований на допомогу українським пацієнтам у сфері надання медичних послуг та й загалом українській медицині. Завдяки цьому трасту допомогу надано близько 110 пацієнтам, які постраждали в зоні АТО", - сказав Вінніков.

Фото: Багмут Павло.

За його словами, підтримуючи українських бійців, трастовий фонд НАТО таким чином надає підтримку і Україні - "як політичну, так і практичну".

Один з учасників Марафону Вадим Свириденко, у свою чергу, висловив вдячність Представництву НАТО за надану підтримку і допомогу. Він наголосив, що українська команда на цьому Марафоні доклала всіх зусиль, щоб прославити нашу державу.

"У нас дійсно була команда, яка представляла Україну після бойових дій. Я сподіваюсь, що наш приклад підніме дух іншим хлопцям. Я сподіваюсь, що ми і надалі будемо тримати марку  і показувати, що наша країна непереможна і незламна", - наголосив Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, четверо українських воїнів АТО, які зазнали поранень, пройшли тривалу реабілітацію і тренування, представляли Україну на 41-му Марафоні морських піхотинців у США наприкінці жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-