Справа Нємцова: суд знову не допитав українку

Справа Нємцова: суд знову не допитав українку

Укрінформ
Українська модель Анна Дурицька, яка супроводжувала Бориса Нємцова в момент його загибелі, знову не з'явилася на допит в Московський окружний військовий суд.

Про це повідомляє ВВС.

"Дурицька вдруге не прийшла на засідання суду, що розглядає справу про вбивство Бориса Нємцова. З ініціативою допиту Дурицької виступала сторона обвинувачення", - зазначається в публікації.

Раніше українку викликали в суд на 25 жовтня, але представник обвинувачення заявив, що "від Дурицької відомостей немає". Неясно, чи була передана їй повістка.

Нагадаємо, відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений ввечері 27 лютого 2015 року в Москві, коли у супроводі своєї подруги Анни Дурицької йшов Великим Москворецкому мосту. Сама дівчина не постраждала, після декількох днів тривалих допитів вона повернулася в Київ в ніч перед похороном Нємцова.

Московський окружний військовий суд почав розгляд справи про вбивство Нємцова 3 жовтня. Склад колегії присяжних був остаточно сформований наприкінці вересня. В ході другої спроби відбору з 84 прийшли по порядку було відібрано 12 основних і 10 запасних присяжних.

У справі про вбивство політика проходять п'ять осіб: Заур Дадаєв, брати Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Баха. Всі вони заявляли, що не визнають провину.

Основний підозрюваний Заур Дадаєв на момент вбивства Нємцова служив в чеченський батальйон "Сєвєр" МВС Росії, тому справу розглядає військовий суд.

Організаторами вбивства слідство вважає Руслана Мухудінова, який перебуває в міжнародним розшуку, а також групу невстановлених осіб.

Представники родини Бориса Нємцова не згодні з висновком слідства, оскільки досі не затримані організатор та замовник злочину, а також не встановлено реальний мотив і мету вбивства. Адвокати сім'ї політика неодноразово просили допитати у справі про вбивство главу Чечні Рамзана Кадирова і декількох високопоставлених чиновників уряду Чечні, але щоразу отримували відмову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-