По субсидії можна звертатися ще кілька місяців – Гройсман

По субсидії можна звертатися ще кілька місяців – Гройсман

Укрінформ
Заявки на оформлення субсидій можна подавати ще кілька місяців, за цей період буде зроблено перерахунок, але керівникам на місцях слід більше уваги приділити цьому питанню.

Про це на селекторній нараді з питань реалізації програми житлових субсидій заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У людей є можливість ще кілька місяців подавати (заяви, - ред) на субсидії, навіть у січні ще можна подавати, і буде зроблено перерахунок, і ця знижка буде зроблена за попередні місяці. Ми все вже зробили, тільки відповідальність на місцях дасть можливість досягти якісного результату", - сказав Гройсман.

У цьому контексті Прем'єр-міністр зауважив, що в нього виникає запитання, чому рівень охоплення населення субсидіями в одних областях становить 100 відсотків, а в інших 20.

"У мене є єдина відповідь: безвідповідальність і байдужість, тому що дехто не розуміє, наскільки важливо людині вчасно допомогти отримати цю знижку. Тоді у мене є ще одне питання: а що ви робите на своїх посадах, якщо не в змозі організувати елементарного - виявити людину, якій потрібна допомога, і надати цю допомогу і підтримку. Це елементарне питання, колеги", - наголосив Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у свою чергу поінформував, що у деяких районах Одеської області над призначенням субсидій працюють по одному-два співробітники.

"Як, наприклад, в Овідіопольському районі, де 75 тис. мешканців, над призначенням субсидій може працювати дві людини? Звичайно, що при таких темпах область завжди буде у нас за червоною лінією", - зазначив Розенко.

Він звернувся до керівників проблемних з точки зору охоплення субсидіями областей з проханням приділити увагу  комплектації управлінь соцзахисту принаймні на три пікових місяці.

Розенко також повідомив, що на засідання уряду буде винесено питання про призначення 50% премії працівникам соціального захисту, щоб компенсувати їм навантаження в роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-