Погоня за

Погоня за "шаленим BMW": патрульного підозрюють в умисному вбивстві

Укрінформ
Слідчими прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві Сергія Олійника за фактом подій, що відбулися в ніч на 7.02.2016 у  столиці під час переслідування автомобіля BMW. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"На підставі отриманих у ході слідства речових доказів та висновків ряду експертиз правоохоронцю повідомлено підозру в умисному вбивстві, а також замаху на умисне вбивство і  перевищенні влади або службових повноважень", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування було встановлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля BMW, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження та в порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення.

На даний час підозрюваному, його захисникам та потерпілим оголошено про завершення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 Кримінально-процесуального кодексу України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. 

Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті, зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, вночі 7 лютого у Києві Ростислав Храпачевський не зупинився на вимогу співробітників поліції, спробувавши втекти. Під час переслідування автомобіля BMW, яким керував Храпачевський, патрульні змушені були застосувати табельну вогнепальну зброю. Унаслідок переслідування й перестрілки один із пасажирів авто загинув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-