"Кримський суд" направив справу проти Полозова на новий розгляд

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов розповів, що на першому засіданні підконтрольного Росії «Верховного суду Криму», його справу, ініційовану ФСБ, направили на новий розгляд.

Про це адвокат написав на своїй сторінці в Твіттері.

«Суд задовольнив позицію ФСБ і прокурора і направив мою справу на новий розгляд до суду першої інстанції. А ви кажете, суд РФ є», - пише Полозов.

Він пояснив суть цієї справи: «Моя справа пов'язана зі справою Ільмі Умерова. Слідчий ФСБ хоче допитати мене в якості свідка, позбавивши процесуального статусу захисника. Безумовно, це незаконна спроба позбавити Ільмі Умерова захисту і факт тиску з боку органів ФСБ на мене в Криму. Всі відомі мені відомості про Умерова захищені адвокатською таємницею, оскільки отримані при наданні йому юр. допомоги. Прокуратура і ФСБ це знають. Але це лише привід. Основна мета ФСБ і прокуратури це бажання залякати мене, позбавивши можливості захищати права людини в Криму. Також, до залякування відноситься спроба слідчого комітету порушити проти мене справу за двома статтями. Дослідча перевірка продовжена».

Відразу слідом за цим засіданням у тому ж приміщенні так званого суду розпочалося чергове засідання у «справі Чийгоза», першого опитування на сьогодні свідка звинувачення - екс співробітника МВС України, нині «поліцейського в РФ» Шишкіна.

Як відомо, Микола Полозов є адвокатом українських політв'язнів Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова і Хайсера Джемілєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-