У Раді представили е-реєстр громадських організацій USAID РАДА

У Раді представили е-реєстр громадських організацій USAID РАДА

Укрінформ
У Верховній Раді представили електронний реєстр громадських організацій, розроблений для налагодження комунікації між комітетами Верховної Ради та інститутами громадянського суспільства в рамках програми USAID РАДА.

Про це під час презентації електронного реєстру громадських організацій розповів представник Програми USAID РАДА Сергій Черніченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Електронний реєстр неурядових громадських організацій розроблявся у «Лабораторії законодавчих ініціатив», а наповнення здійснюється шляхом збору та обробки анкетних даних, які подають самі громадські організації. Прийом постійно триває. Мета проекту - створити базу дієвих організацій, які безпосередньо працюють, мають досвід співпраці з самими комітетами парламенту. Сьогодні реєстр налічує близько 80 організацій»,- сказав він.

Черніченко також додав, що низка комітетів Верховної Ради вже підтримали ініціативу використовувати у подальшій роботі цей реєстр.

«Наразі чотири комітети вже визначили відповідальних осіб, яким буде надано авторизований доступ до бази даних»,- додав він.

За словами Черніченка, до електронного реєстру громадських організацій буде два види доступу - публічний і авторизований.

«У публічному доступі доступні всі 80 організацій, картка кожної громадської організації є скороченою. Там є повна назва і базова контактна інформація. В авторизованому доступі ми маємо розширену інформацію, крім контактів є інформація про співробітників, які входять до керівного складу, до експертного складу, джерела фінансування, ключові досягнення громадських організацій за останні 10 років, досвід співпраці з неурядовими закордонними організаціями», - пояснив він.

За словами експерта, представники комітетів, які будуть мати авторизований доступ до цього реєстру, зможуть одразу надсилати запити про співпрацю з тими чи іншими громадськими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-