Геращенко обурена: прикордонники відмовилися перевіряти

Геращенко обурена: прикордонники відмовилися перевіряти "лабухів" з РФ

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що в уряді треба створити структуру, яка буде моніторити порушення українського кордону деякими представниками російського шоу-бізнесу.

Про це вона заявила під час години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Має бути створена структура в уряді, яка буде чітко моніторити порушників українського кордону. Якщо якась співачка чи циркачка співала в Криму, вона не має права виступати в палаці "Україна". Потрібно просто виконувати закони України. А якщо ні, то, я вважаю, що має бути відповідальність тих людей, які ці закони порушують", - сказала Геращенко.

У цьому контексті вона розповіла, що народні депутати направили запити до Держприкордонслужби і Служби безпеки Україні щодо тих "шансоньєрів і лабухів" з РФ, які після виступів в анексованому Криму можуть в'їжджати в Київ і претендувати на виступи у палаці "Україна". Також був підготовлений депутатський запит щодо тих персонажів, які брали участь як спостерігачі у так званих праймеріз на окупованих територіях.

"Те, що я отримала від Прикордонної служби, просто вражає, тому що у відповіді сказано наступне: "У зв'язку з тим, що ви, пані Геращенко, та інші народні депутати не вказали дати народження цих лабухів або тих людей, які підозрюються в незаконному перетині кордону  України для участі в цих "праймеріз" і що ви не вказали їхніх імен у транскрипції латиницею, ми не будемо перевіряти їх у базі даних". То у мене запитання: у нас Україна - це вже прохідний двір якийсь, що ми не можемо захистити її кордони?" - зазначила віце-спікер.

Вона також нагадала про ту "ганьбу, яку ми всі бачили", коли так званий пропагандист LifeNews Грем Філіпс, який внесений у "чорні списки" СБУ і не має права заїжджати на українську територію, знущався з українського полоненого Володимира Жемчугова під час його звільнення.

"Скажіть, будь-ласка, чи порушена кримінальна справа проти цієї людини знову ж таки за незаконний перетин кордону України? Не порушена, тому що від уряду ніхто не звертався з цього приводу", - підкреслила Геращенко.

У відповідь на обіцянку заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук "вирішити ці питання на рівні міністерства" віце-спікер зазначила, що Верховна Рада просить "не чергову відписку на це надсилати, а насправді захистити українські кордони".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-