Аваков сказав, кому можна отримати ID-паспорт

Аваков сказав, кому можна отримати ID-паспорт

Укрінформ
З листопада відділення Державної міграційної служби приймають заяви на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки не лише від тих, кому виповнюється 16 років, а й від ряду категорій дорослих.

Про це у Фейсбук повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Реформа триває: ID замість паперових паспортів тепер отримуватимуть деякі категорії дорослих громадян. Поки поміняти паспорт-книжечку на ID можуть тільки певні категорії дорослих українців: ті, кому виповнюється 25 і 45 років - замість вклеювання нової фотографії в старий паспорт; ті, хто офіційно поміняв прізвище (одружується, розлучення, інші причини зміни прізвища); ті, хто втратив паспорт в результаті крадіжки, втрати або псування", - написав міністр.

Аваков повідомив, що дійсні паспорти-книжечки залишаються законним посвідченням особи протягом щонайменше чотирьох років. "Тому немає необхідності терміново звертатися у відділення ДМС і простоювати в черзі! Усі громадяни у свою чергу отримають можливість прийти і поміняти документ спокійно, при мінімумі часу і максимумі сервісу. Просто почекайте запрошення", - відзначив він.

Голова МВС нагадав, що перший паспорт громадянина України видається безкоштовно - зараз це громадяни, яким виповнюється 14 і 16 років. Іншим же треба сплатити адміністративний збір у розмірі 279 грн. При цьому місцеві органи влади уповноважені частково або повністю звільняти певні категорії громадян від оплати вартості послуги. Крім того, для оформлення ID не треба надавати фотографію (її зроблять прямо у відділенні ДМС безкоштовно).

Аваков акцентував, що однією з переваг документа нового зразка є те, що на ID наноситься податковий номер (так званий ідентифікаційний код) - не лише на електронний чіп, але і графічно. Крім того, на чіп додалася інформація про місце реєстрації і місце проживання, сімейний стан, дітей і електронний цифровий підпис, який може бути змінений без оформлення нового документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-