Джапарова: Акція під посольством РФ - нагадування світу про злочини Росії

Джапарова: Акція під посольством РФ - нагадування світу про злочини Росії

Укрінформ
Порушені Росією справи проти Романа Сущенка, Миколи Семени, кримських журналістів - не тільки українські внутрішні проблеми, це спільна відповідальність світу за безпеку життя та професії. 

Про це заявила в коментарі Укрінформу перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова після участі в акції "Росія поставила на конвеєр розправи над українськими журналістами", приуроченій до Міжнародного дня ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів.

"Сьогодні біля посольства Росії ми підтримали українських журналістів – в’язнів режиму Кремля. Серед них - Микола Семена, Роман Сущенко, Анна Андрієвська, Андрій Клименко та інші. Це чергове нагадування світові про злочини Росії", - сказала Джапарова.

За її словами, "символічно, що акцію проведено в Міжнародний день ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів. Це фактично демонструє те, що за злочин немає адекватної відповідальності, а це - загроза всій міжнародній безпековій системі".  

"Ці справи, справи Сущенка, Семени – то не тільки українські внутрішні проблеми. Це спільна відповідальність світу за безпеку життя та професії. Ці злочини не мають географії та національності", - наголосила перший заступник міністра інформполітики.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні біля посольства РФ в Україні відбувся пікет, організований Центром інформації про права людини та Центром громадянських свобод. Під стінами посольства зібралися журналісти та правозахисники, які вимагали звільнити з РФ українських журналістів – Миколу Семену та Романа Сущенка, а також закрити сфабриковані кримінальні справи проти інших працівників ЗМІ.

Московський суд заарештував власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою.

19 квітня 2016 року так званий прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію в ЗМІ "сепаратистської" статті. Під час обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-