Рада не дозволила іноземцям бути донорами крові в Україні

Рада не дозволила іноземцям бути донорами крові в Україні

Укрінформ
Народні депутати повернули на доопрацювання законопроект 4770 про внесення змін до закону "Про донорство крові та її компонентів" щодо надання дозволу іноземцям бути донорами крові в Україні.

За відповідне рішення проголосували 228 народних обранців після того, як пропозицію прийняти проект закону в першому читанні підтримали лише 214 парламентаріїв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом передбачається надати дієздатним повнолітнім особам, які не є громадянами України, право стати донорами крові на добровільних засадах.

Як зазначила під час виступу з трибуни парламенту голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, наразі в Україні донорами крові могли бути лише громадяни України, які досягли 18 років й пройшли необхідні медичні обстеження.

У свою чергу присутня на засіданні ВР заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Оксана Сивак наголосила, що попередні дослідження європейськими експертами показали відсутність в Україні безпечного і надійного тестування на інфекції, які передаються з кров'ю. За її словами, МОЗ працює над реформуванням служби крові та над адаптацією чинного законодавства до вимог ЄС. У цьому зв'язку Сивак підкреслила, що директиви Євросоюзу не дозволяють іноземцям бути донорами крові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-