У школах нацменшин стане більше української - Гриневич

У школах нацменшин стане більше української - Гриневич

Укрінформ
Міністерство освіти та науки перегляне навчальні плани для шкіл з викладанням мовами національних меншин. Зокрема, планується збільшити обсяг вивчення української мови.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич сказала у вівторок на зустрічі з лідерами громадських організацій, що представляють інтереси нацменшин в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо переглядати навчальні плани для шкіл з національними мовами меншин і запрошуємо всіх, хто бажає, до робочих груп з перегляду цих навчальних планів. Ми хочемо збільшити частку навчання українською мовою з метою рівного доступу до вищої освіти і взагалі до освіти в Україні всіх дітей у школах з мовами меншин», - сказала Гриневич.

За її словами, таке рішення викликане тим, що у деяких випадках діти, які навчаються у таких школах, не володіють державною мовою, а це звужує їхні права на здобуття вищої освіти в Україні.

"Завдання Міністерства освіти - відстоювати інтереси дітей, щоб вони могли реалізовувати своє право на освіту в Україні і здобути справжню українську освіту, бути патріотами цієї країни і володіти вільно державною мовою", - наголосила Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-