У жовтні на Київ вилилось три норми опадів

У жовтні на Київ вилилось три норми опадів

Укрінформ
Незважаючи на глобальне потепління, третій жовтень поспіль у Києві став холоднішим за норму, але був дуже щедрим на опади.

Про це йдеться на сайті Центральної геофізичної обсерваторії.

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, середньомісячна температура жовтня у Києві становила +6,5°С, що нижче за кліматичну норму на 1,6°С. Нинішній жовтень - перший після цьогорічного січня, який має відхилення від норми в бік зниження, а також третій поспіль жовтень у столиці, який став холоднішим за кліматичну норму, що взагалі нехарактерно для глобального потепління», - йдеться у повідомленні.

Як констатують метеорологи, найхолодніше було 19 жовтня, коли мінімальна температура опустилась до -2,2°С, а найтепліше - 1 жовтня, коли максимальна температура досягла + 25,8°С. Перший осінній заморозок у повітрі було зафіксовано 17 жовтня - на день раніше від кліматичної норми.

Водночас опадів у жовтні випало 101 мм, що відповідає майже трьом кліматичним нормам, завдяки чому перекрито їх дефіцит, який спостерігався протягом червня - вересня, зазначають синоптики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-