В Австралії відзначили 50-річчя українського пластового куреня «Карпатські Орли»

В Австралії відзначили 50-річчя українського пластового куреня «Карпатські Орли»

Укрінформ
В австралійському Мельбурні відбулося святкування 50 річниці існування 43 українського пластового куреня «Карпатські Орли».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важко переоцінити внесок пластунського руху в справу розбудови української громади Австралії, виховання молодого покоління австралійських українців у дусі патріотизму, збереження і примноження духовних цінностей українства», - наголосив у вітальному слові посол України в Австралії Микола Кулініч.

Участь у святкуванні також взяли голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів, голова Української громади штату Вікторія Михайло Моравський, члени Львівського пластунського осередку «Орли-Львів» та інші численні гості.

Програма святкування, яке відбулося при Катедрі Святих Петра і Павла у північному Мельбурні, включала представлення нових членів куреня та обговорення подальшого залучення австралійсього Пласту до діяльності на підтримку України.

Концертна програма урочистостей включила виступи відомого українського скрипаля, викладача Мельбурнської консерваторії Маркіяна Мельниченка, танцювального колективу «Легенда» та співачки Олександри Листопад.

Курінь «Карпатські Орли» постав з юнацького пластунського гуртка «Орли», заснованого в першій половині 1950-их років. Перший ювілейний Крайовий з'їзд Пласту в Австралії відбувся в 1956-57 рр. в містечку Севіл (околиця Мельбурна). Тоді було створено самостійний гурток «Карпатські Орли», однак повноцінним куренем «Карпатські Орли» стали в 1966 році.

Найактивніші пластунські організації Австралії діють у Мельбурні, Сіднеї, Брізбені, Аделаїді, Канберрі та Джілонгу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-