Російська агресія на Донбасі вбила 68 дітей - Геращенко

Російська агресія на Донбасі вбила 68 дітей - Геращенко

Укрінформ
Росія вбиває українських жінок і дітей на Донбасі так само, як у Сирії, відрізняється тільки зброя.

Про це на відкритті спільного засідання комітетів Парламентської асамблеї "Євронест" з політичних питань, прав людини, демократії та з соціальних питань, освіти, культури, громадянського суспільства заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді Російська Федерація, яка сьогодні своїми військами здійснює обстріли Сирії, де гинуть у першу чергу жінки і діти, таку ж саму політику проводить на Донбасі, відрізняється тільки зброя, яку застосовують до жінок та дітей. Якщо у Сирії це авіаудари, то українські жінки і діти гинуть від "Градів", від снайперської зброї і від мін, тому що сьогодні міни залишаються одним з ключових викликів, від якого страждає цивільне населення", - сказала Геращенко.

Вона нагадала, що через російську агресію, розв'язану проти нашої держави навесні 2014 року, сьогодні в Україні більше 1 млн 700 тис. тимчасово переміщених осіб, які змушені були тікати від російської зброї. З них 900 тис. становлять жінки і більше 236 тис. - діти.

Читайте також: Геращенко в ООН: Російська агресія вбила на Донбасі майже півтисячі жінок

Геращенко поінформувала, що протягом двох останніх років на Донбасі загинуло 495 українських жінок, котрі, як правило, були російськомовними, та  68 дітей. 1152 дитини отримали важкі поранення, дуже багато з цих дітей мають важкі ампутації.

"Вони постраждали від обстрілів, вони постраждали від мін, вони постраждали від російської зброї, тому що 400 км українсько-російського кордону залишаються сьогодні неконтрольованими, і саме через ці кілометри заходить російська зброя", - констатувала віце-спікер.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-