Гройсман заявив, що систему профтехосвіти обов’язково реформують

Гройсман заявив, що систему профтехосвіти обов’язково реформують

Укрінформ
Система професійно-технічної освіти в Україні обов’язково буде реформована, оскільки уряд вважає це одним з головних завдань для себе.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на відкритті Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Worldskills Ukraine», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не даремно Міністерство освіти і науки вибрало для себе пріоритет, і це повністю підтримано урядом, що ми маємо повністю реформувати систему професійно-технічної освіти для того, щоб кожний, хто навчається в цій системі, був професійним та якісним, а для цього нам потрібно змінити програму», - сказав Гройсман.

За його словами, заклади професійно-технічної освіти обов'язково мають бути облаштовані сучасним технічним обладнанням у рамках цієї реформи.

«І вже у цьому році ми закладаємо сюди 50 млн грн на те, щоб у кожному центрі кожної області провести модернізацію, щоб наші молоді люди змогли навчатися на передових технологіях, щоб вони одразу були підготовлені та з першого дня завершення навчання та працевлаштування могли одразу якісно працювати», - сказав прем’єр.

В цілому конкурс, який відкрився, торкнеться таких професій як кулінарне та кондитерське мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, технологія моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення, мехатроніка та мобільна робототехніка.

Участь у ньому беруть 150 учасників із 25 регіонів країни. Перемога у WorldSkills Ukraine надасть молодим людям можливість взяти участь у WorldSkills Internftional, який відбудеться в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі в жовтні 2017 року.

WorldSkills – це міжнародний некомерційний рух, метою якого є підвищення престижу робітничих професій та розвиток професійної освіти шляхом гармонізації кращих практик та професійних стандартів.

Конкурс проводиться з 1950 року серед молодих людей віком від 18 до 22 років. Світовий чемпіонат робітничих професій WorldSkills, який також називають «Олімпіадою для робочих рук» проводиться раз на два роки. На сьогодні – це найбільше змагання подібного роду у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-