Розстріли на Майдані: у ГПУ кажуть, снайпери УДО та

Розстріли на Майдані: у ГПУ кажуть, снайпери УДО та "Альфи" не стріляли

Укрінформ
ГПУ перевіряє всі дані про постріли на Майдані у лютому 2014 року, участь у розстрілах "третьої сторони" залишається непідтвердженою.

Про це повідомив DT.UA керівник головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк. 

За його словами, зокрема, Генпрокуратура не має інформації про постраждалих внаслідок пострілу з готелю "Україна" 20 лютого. "Даних про те, що хтось постраждав від того пострілу, не виявлено", - сказав Горбатюк.

Він зазначив, що слідчі продовжують розслідування щодо фактів усіх пострілів, які вчинялися під час протестних акцій, зокрема щодо "пострілів, зроблених, за попередніми даними, з будівлі консерваторії, від яких загинули працівники міліції", також триває перевірка про наявність снайперів.

При цьому Горбатюк додав, що, за даними слідства, снайпери УДО та спецпідрозділів "Альфа" та "Сокіл", які перебували під час розстрілів на дахах адмінбудівель, зброї в той момент не застосовували. 

"Справді, того дня снайпери УДО і спецпідрозділів "Альфа" та "Сокіл" перебували на дахах Кабміну, Адміністрації Президента тощо, але на цей час у нас немає даних про те, що вони стріляли", - сказав Горбатюк, додавши, що на даний момент участь "третьої сторони" у розстрілах на Майдані залишається непідтвердженою.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року ГПУ обшукала та допитала як свідків колишніх депутатів від партії "Свобода" Олександра Сича, Олега Панькевича та Ігоря Янківа на предмет пострілу з вікна номеру готелю "Україна" 20 лютого 2014 року, оскільки, за даними слідства, цю кімнату в той час могли винаймати вказані депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-